Bedrijvenpark Laar 26

42 moderne KMO-units

Bosstraat - 3560 Lummen

De vroegere "Mobis Neovia" Site werd omgevormd tot bedrijvenpark "Laar 26". Het bedrijventerrein ligt uiterst gunstig, pal aan de op- en afrit van de E314 en vlakbij de E313 en het centrum van Lummen.

De bestaande site was vrijwel volledig bebouwd door een grote hal en langsheen de Bosstraat was niet meer dan een lange gevel te zien. Met het project wou men ruimte kunnen bieden aan zowel grote als kleine bedrijven. Ook een centrale ontsluiting van het bedrijvenpark was een van de hoofddoelstellingen binnen het project.


Het bestaande gebouw werd in twee geknipt en ook in de achterliggende zone is er een groot deel bijkomend gesloopt. Dankzij de knip kon er een nieuwe weg worden aangelegd die het bedrijventerrein verder ontsluit en in de achterliggende zone zijn 4 nieuwe bedrijfsverzamelgebouwen gebouwd, op maat van kleinere bedrijven. De overige delen van de bestaande hallen zijn heringedeeld in grotere units.


Om het project meer eigenheid te geven, heeft elk bedrijfsverzamelgebouw een eigen kleur gekregen. Geen zwart, wit of grijs, maar zachte aardetinten. De bestaande gebouwen zijn opgewaardeerd met nieuwe witte sandwichpanelen. De kleur is neutraal, maar de speelse lijn van de dakrand geeft het geheel de nodige dynamiek.


Laar 26 dat is ...


  • 42 KMO-units voor kleine en grote bedrijven
  • een uitstekende ligging
  • een perfect ontsloten site