30/08/2023

Het E-peil, wat is dat?

Vandaag weten we allemaal dat we ons energieverbruik willen en moeten inperken. En daar zijn we actief mee bezig. In dat kader wordt er steeds vaker verwezen naar het E-peil van een woning. Wat is dat precies? En waarom kies je best voor een woning met een laag E-peil?


Het E-peil geeft aan hoe energiezuinig de woning of het appartement in kwestie is. Hoe lager de score, hoe energiezuiniger (en milieuvriendelijker) en dus hoe lager de energiefactuur. Bovendien heeft een woning of appartement met een lage E-waarde ook een gezonder binnenklimaat en biedt ze daardoor meer comfort. Het E-peil wordt beïnvloed door verschillende factoren, zoals isolatie, ventilatie, verwarmingssystemen, enzovoort. 

Een comfortabele leefomgeving

Een woning met een laag E-peil heeft een goede isolatie en luchtdichtheid. Dit betekent dat er minder warmte verloren gaat in de winter en minder hitte binnenkomt in de zomer. Hierdoor blijft de temperatuur in huis stabieler en comfortabeler, zonder grote temperatuurverschillen.

Betere luchtkwaliteit

Energiezuinige woningen worden gebouwd met aandacht voor goede ventilatie. Dit zorgt voor een constante aanvoer van frisse lucht en afvoer van vocht en verontreinigingen, wat resulteert in een gezondere binnenluchtkwaliteit. Dit is belangrijk omdat slechte luchtkwaliteit kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals allergieën en astma.

 

Met een laag E-peil profiteer je tot slot ook van aanzienlijke belastingvoordelen. Bij een E-peil van 30 geniet je gedurende 5 jaar van een vermindering van 50% op de onroerende voorheffing.

De Distillerie

Onze woningen en appartementen in De Distillerie hebben een E-peil van 30 met uitzondering van de appartementen in de oude herenwoning, deze hebben een E-peil van 60.

 

Het E-peil van 60 betreft een energetische renovatie en zodus komen deze appartementen ook in aanmerking voor een vermindering van de onroerende voorheffing).

 

Dat E-peil bereiken we door elke woonunit te voorzien van zonnepanelen en een eigen warmtepomp. Hierdoor is de gehele site losgekoppeld van het gasnetwerk.

 

Deze ingrepen stellen ons in staat om de energetische voetafdruk te herleiden tot het minimum.

 

Benieuwd naar meer?

 

Maak een afspraak

Bekijk andere berichten